default-logo
01
APR
2016

TAWØL årsmøde 2016 – på Ans Kro!

Posted By :
Comments : 0

Aarsmøde2016Igen i år var der stor tilslutning til TAWØL’s traditionelle årsmøde med 118 deltagere. Det er flot at over halvdelen af laugets medlemmer deltager ved årsmødet.

Årets gæstetaler – brygmester Peter Schröder – indtog hurtigt pladsen bag baren og udskænkede med sikker hånd den første omgang fadøl til folket. Som ceremonimester blev Jens Jørn Besser enstemmigt valgt og satte gang i Årsmødet med et citat fra vores vedtægter om at Årsmødet skulle overstås hurtigt, hvorefter han overlod scenen til serveringen af den traditionelle middag: Stegt flæsk med kartofler persillesovs og rødbeder.

Herefter fremlagde Oldermand Henrik Andersen beretning i form af et udførligt referat af årets gang ledsaget af et fotoshow på storskærm.

Aarsmøde2016Oldermand     Årsmøde 2016 finansforvalteren

Oldermanden til venstre og finansforvalteren til højre.

Så blev det Finansforvalter Per Dalgaard’s tur til at fremlægge regnskabet, og han kunne endnu engang fortælle at der er højt skum i laugskassen.

Valg til bestyrelsen blev således:
Oldermand: Henrik Andersen – genvalg
Viceoldermand / Formand for øludvalget: Keld Lauge Jensen –genvalg
Finansforvalter: Per Dalgaard –  genvalg
Formand for whiskyudvalget: Palle Hansen –  genvalg
Formand for Ans Bryghus: Asbjørn Schurmann –genvalg
Formand for festudvalget: Henrik Solberg – nyvalgt
Alment bestyrelsesmedlem: Janus Winther –genvalg

1.suppleant til bestyrelsen samt Lagerforvalter for Ans Bryghus: Keld Krarup –  genvalg
2. suppleant til bestyrelsen: Bjarne Andersen – nyvalgt
1. Revisor: Peter Høst – genvalgt
2. Revisor: Anders Stokholm – genvalg
Revisorsuppleant: Anders Laursen –genvalg
Årsmøde 2016 (22)
Årets TAWØL’er blev mangeårigt bestyrelsesmedlem Jens Jørn Besser som hermed skal have et stort tillykke, og samtidigt en tak for indsatsen, idet han i år har trukket sig fra bestyrelsen. Også Morten Lindgaard skal have stor tak for indsatsen som nøglebærer i Ans Bryghus. Morten har også valgt at trække sig i år.

Herefter havde ostemester  Bjarne Andersen et ikke-annonceret indslag, hvor han præsenterede spændende oste.

Indslaget gik fint i tråd med næste indslag, hvor brygmester og whiskybrygger Peter Schröder *) præsenterede os for øl fra nanobryggeriet Humleland i Århus, hvor brygmester Jacob Fink har kreeret nogle gode og spændende øl. Vi fik flaskeøllene American Amber og Sundiver, samt en fadøl, Imperial Stout, der var en dejlig sort sag med en god afballanceret kaffesmag – og så var den tilsat whisky lige før tapningen! Desværre gik det galt med pumpeværket til fustagen – det knækkede – og vi var et par stykker der fik et mindre brusebad i den fortræffelige øl, – og værst af det hele: vi måtte lade 1/3 af øllet blive i fustagen!

Årsmøde 2016 ølspildÅrsmøde 2016 Peter Schrøder

Peter Schröder til venstre og organiseret ølspild til højre!

Herefter præsenterede Peter Schröder et par tidligt tappede whisky’s fra Stauning Whisky Destilleri. Whisky-ene er brygget på lokale råvarer og røget over lokalt lyng og tørv og selvfølgelig med det lokale vand. Derved opnås en smag som er ret unik for whiskyen, og som har gjort den så populær, at der meldes udsolgt fra destilleriets side.

Herefter var der valfarten til fadølshanerne indtil Årsmødet blev erklæret slut kl. 23:00.

*) Peter Schröder kender vi som brygmester på Viborg Bryghus gennem 8 år. Han er en ivrig deltager i bl.a. håndbryggermøder og har netop færdiggjort en brygmesteruddannelse i Berlin. Efter hjemkomsten er han blevet whisky-brygger i Stauning Whisky Destilleri.

Årsmøde 2016 (41)